Close Menu

DIN/ISO Overzicht

De normeringen DIN en ISO zijn de meest toegepaste normeringen in de Nederlandse techniek. DIN staat voor het Deutschen Institut für Normung, een normering afkomstig uit de Duitse techniekindustrie. DIN normen worden steeds meer vervangen door Europese normen, de internationale normen (ISO). Naast dat ISO normen de techniek beter en veiliger moet maken, moet deze nieuwe normering ook de handel van techniek en bevestigingsmaterialen tussen landen makkelijker maken. Bevestigingsmaterialen met DIN normering krijgen dus steeds vaker (ook) een ISO normering. Er is echter niet veel verschil tussen DIN en ISO normeringen, omdat de ISO normering veel DIN normen heeft overgenomen. Producten waar geen ISO norm voor is, blijven DIN normen toepassen. Hoewel het een langdurig proces is, komt de relatief nieuwe ISO normering de internationale handel ten goede. Om het u makkelijker te maken vindt u op onze site een groot aanbod bevestigingsmaterialen met de bijbehorende DIN/ISO norm.

DIN/ISO bevestigingsmaterialen

Er zijn bevestigingsmaterialen die voldoen aan DIN normen, aan ISO normen of aan beiden. Let hierbij wel op dat er tussen DIN en ISO normen maatafwijkingen kunnen zijn. In de overzichten in ons submenu kun je gemakkelijk onze producten en de bijbehorende DIN en ISO normen vinden. In deze overzichten vindt je onder andere de volgende producten:

  • DIN/ISO bouten;
  • DIN/ISO moeren;
  • DIN/ISO schroeven;
  • DIN/ISO pennen en bussen;
  • DIN/ISO binnenzeskant;
  • DIN/ISO ringen.

Bekijk het volledige DIN-ISO overzicht via het submenu, of klik op de links hieronder:

Grote aantallen DIN/ISO bevestigingsmaterialen bestel je eenvoudig bij Helma B.V.. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan voor DIN/ISO onderdelen.